Корзина
+380 67 4671280
+380
67
467-12-80
+380
44
257-27-02
OOO "Пелли ЛТД" +380 67 4671280

Гречка

Нет в наличииОптом и в розницу

2 000 грн.

Показать оптовые цены
  • 2 000 грн./т
    при заказе от 25 т
Написать
Гречка
Гречка
2 000 грн.
Нет в наличии
Написать
Перезвоните мне
  • +380 показать номер +380 (67) 467-12-80
  • +380 (44) 257-27-02
Узнать партнерские цены
Перезвоните мне
  • +380 показать номер +380 (67) 467-12-80
  • +380 (44) 257-27-02
Узнать партнерские цены
  • Адрес и контакты
    • Телефон:
      +380 (67) 467-12-80
      +380 (44) 257-27-02
    • Контактное лицо:
      Оксана Высочина
    • Адрес:
      г. Киев, ул. Васильковская 30, Киев, 03022, Украина
    • Email:
      pelli1993@ukr.net
    • ICQ:
      668394536
    • Skype:
      oksana.naukhatko

Гречка - рід гречки (Fagoryrum Gaertn.) належить до сімейства гречаних (Polygonaceae). Батьківщиною гречки вважаються гірські райони східної частини Азії. Уперше гречку стали вирощувати в жаркій Індії чотири тисячі років тому. Там її називали «чорною пшеницею» - за темне забарвлення насіння. З Індії гречку завезли в Грецію, а звідти до нас. Тому, у нас, її й охрестили гречкою.

Гречка відноситься до теплолюбних рослин. Насіння її починає проростати, коли ґрунт прогріється до 7-8°С, однак розвиток проростків іде краще при температурі 15-30°. Сходи гречки дуже чутливі до заморозків й ушкоджуються при температурі повітря від -2°С, при -4° С - рослини гинуть.

При температурі нижче 12-13°  гречка росте погано, але в той же час, для неї несприятлива й висока температура (вище 30°), особливо в період цвітіння, тому що погіршується запилення й відмирає зав’язь. Оптимальна температура в період цвітіння - плодоутворення 17-25°, а відносна вологість повітря повинна бути не менш 50%. У цей період гречка висуває високі вимоги до висвітлення.

Позитивною особливістю кореневої системи гречки є здатність засвоювати важкорозчинні фосфати. Завдяки цим властивостям гречка, хоча й поступається по масі розвитку коріння злаковим культурам (в 1,6-2,4 рази), по здатності до засвоювання, перевершує їх у середньому в чотири рази. Гречка - вологолюбна культура й на вимогу до вологи посідає перше місце серед зернових. При вологості ґрунту 20 - 30% й оптимальній температурі сходи з'являються швидко й дружно.

Значення й райони поширення.
Гречка - одна з найважливіших круп'яних культур. Середній вміст білку в зерні становить 9%, крохмалю - 70%, жиру - 1,6%. Основний продукт, що виробляється з гречки, - гречана крупа, що володіє високими смаковими й дієтичними властивостями, Гречана солома –малоцінний корм (1 кг містить 0,3 корм. од.), але її можна застосовувати змішуючи із соломою зернових культур. Гречку використають як страхову культуру при пересіві озимих.

Гречка швидко розвивається на легких, родючих, добре аерованих ґрунтах. На ділянках, розташованих поблизу водойм, оточених лісом, а також захищених від дії вітрів, що висушують, гречка краще зав'язує плоди, формує більш високий урожай. Вона переносить підвищену кислотність, однак кращі врожаї дає на слабокислих і близьких до нейтральних ґрунтах.

  • Цена: 2 000 грн./т